Vælg et spisested med vegan og glutenfri mad til venindeaftenen

Afadmin

Vælg et spisested med vegan og glutenfri mad til venindeaftenen

Der er kommet mere fokus på dyrevelfærd og miljøet. Derfor har mange mennesker taget beslutningen om at ikke at spise kød, og der kommer hele tiden nye til. Er du selv veganer, eller er du venner med en, så ved du sikkert, hvor svært det kan være at finde et spisested, der serverer noget lækkert vegan mad. Ofte er der blot en enkelt ret på menukortet, hvor man kan vælge en ret uden kød, som ikke ser særligt indbydende ud. Man kan endda være ude for, at retten ikke er helt så veganer venlig, når det kommer til stykket.

Skal du invitere veninderne ud og spise, kan det derfor hurtigt blive en udfordring. Du vil jo helst ikke skuffe din dyreglade veninde, som er en del af selskabet, men i stedet få hende til at føle, at hun bliver respekteret på lige fod med alle andre. Er du en tur i byen i Århus C, kan du besøge en restaurant som mackiespizza, hvor der bliver kredset for både kødspisere, veganere og lavet gluten-free retter. Det er et sted, hvor alle er velkomne, og hvor folk med forskellige madvaner kan nyde et måltid sammen.

Lækre, vegan bøffer og gluten free retter på menukortet

Vi er nemlig alle forskellige, og det skal der være plads til. En pizza kan sagtens indtages uden kød, uden den behøver at være kedelig. Det er blot et spørgsmål om, hvor vidt kokken gør sig umage om at tilfredsstille denne niche af en kundegruppe. Rent faktisk, så kan de fleste retter laves i vegan stil. Tager man eksempelvis en burger, så kan man godt få en kød fri burger, der har en bøf, så den ikke blot består af en bolle med salat.

Plantefarsen har indtaget det danske køkken og har nu også fundet vej ind på restauranter. Den kan for eksempel være baseret på soja og bønner. Den har samme struktur som en almindelig bøf af kød, og den smager fortrinligt godt. Plantefars er derfor en rigtig god erstatning til kød i retterne på en restaurant.

Det er også muligt at lave mange retter som glutenfri, og gluten allergi må siges ikke at høre til sjældenhederne mere, så derfor kan du sagtens have en person i dit selskab, som ønsker glutenfri mad, sammen med en person, der er veganer. Vælger man et sted med plads til alle, kan man være sikker på, at alle får en hyggelig aften.

Om forfatteren

admin administrator