Skal du vælge et online lån eller et banklån

Afadmin

Skal du vælge et online lån eller et banklån

Vi har set nærmere på de populære online lån og fundet fordele og ulemper, samt sammenlignet dem med andre lånemuligheder på markedet.

Vi har ligeledes kigget på, hvordan man finder de billigste og bedste lån. Der er nemlig stor forskel, så der er bestemt penge at spare, hvis du vælger rigtigt. Mere info på Lånweb.

Online lån eller banklån

De største fordele med online lån er, at det er både hurtigt og nemt. Du behøver ikke gennem bankens omfattende kreditvurdering, men nogle af firmaerne på nettet har alligevel en mindre omfattende kreditvurdering.

Du kan få adgang til pengene rigtigt hurtigt, hvilket er rart hvis du er ramt af vigtige ting i hverdagen, såsom hvis bilen pludselig er kommet på værksted. Mange kan ikke leve uden bilen i hverdagen, og så nytter det ikke noget at skulle igennem den lange proces som banklånet ofte er.

Ulemperne ved de hurtige lån på nettet er prisen. Når långiverne tager større risici, får de også flere dårlige lån, hvor låntageren ikke kan betale pengene tilbage. De bliver dermed nødt til at tage højere priser for resten af kunderne, hvis de skal have en sund forretning.

Med andre ord er du med til at betale for de kunder, som ikke kan betale deres penge tilbage til firmaet. Her har banken en fordel gennem kreditvurdering, så de kan holde de dårlige betalere på et minimum.

Mange om buddet

Kigger man nogle år tilbage, så var der større forskel på priserne mellem online lån og banklån, end der er den dag i dag. Dette skyldes primært, at der er kommet en langt større konkurrence for lån af penge på nettet.

Det hele handler om udbud og efterspørgsel, det er nemlig på denne måde markedsprisen bliver fastsat. Når der er et stort udbud af lån online, så smitter dette af på prisen.

Du kan dermed få billigere lån nu end tidligere, hvilket er rigtigt godt for forbrugerne. Samtidig kan du bruge den øgede konkurrence til at spille firmaerne ud mod hinanden og forhandle om prisen.

Du kan nemlig godt forhandle om prisen på lån, ligesom du kan forhandle på alverdens andre produkter. Der er gode penge at tjene for långiverne, hvorfor de også er villige til at skære lidt ned på deres fortjeneste, hvis de kan få dig som kunde.

Du skal derfor ikke tøve med at prutte om prisen på dit online lån, men du skal dog være realistisk og høflig, det kommer man altid længst med. Kig på en af hjemmesiderne med oversigt over de forskellige lån, og forsøg så at få lånet en smule billigere end de billigste på markedet. På denne måde sikrer du, at du nogenlunde rammer det korrekte prisleje.

Skulle det første firma sige nej til dit tilbud, så fortsætter du bare til det næste. Der er nemlig rigeligt at firmaer, som tilbyder denne type lån, og der er helt sikkert nogle, som gerne vil låne penge til dig. Samtidig får du øvet dine forhandlingsevner, og handler man generelt om tingene, så er der mange penge tjent over et helt liv.

Om forfatteren

admin administrator