Sengeguiden – Din guide til at få den bedste nattesøvn

Afadmin

Sengeguiden – Din guide til at få den bedste nattesøvn

Når det kommer til at vælge den rigtige seng, så kan der være mange forskellige egenskaber, der skal opfyldes. Det kan være, at man gerne vil have en miljøvenlig seng. Det kan også være, at man har brug for en allergivenlig seng, så man ikke bliver generet af sin allergi. Det kan dog også være, at man har brug for en praktisk, ergonomisk seng, så ens krop får den bedst mulige restitution, når man sover. Hvad end du måtte lede efter til din nye seng, så guider vi dig igennem herunder.

 

Herunder kan du læse om to forskellige typer ergonomiske senge, og hvad deres egenskaber er.

 

Kontinentalsenge – hvad er de og hvorfor købe dem?

Kontinentalsenge er en af de mest populære sengetyper i øjeblikket, og det er forståeligt nok. Med en kontinentalseng får du den bedste mulige komfort, du kan få ved en seng. Det specielle ved kontinentalsenge er nemlig, at de har tre lag af madrasser: en boksmadras, en springmadras samt en topmadras. Disse tre lag giver en meget høj komfort, og det betyder også, at kontinentalsenge er noget højere end andre slags senge.

 

Disse tre lag af madrasser betyder selvfølgelig, at du skal vælge de rigtige typer af madrasser, for at sengen skal have den bedste effekt. I modsætning til andre senge, der kun har en boksmadras, så fungerer boksmadrassen i kontinentalsenge som bunden af sengen, hvor springmadrassen giver den ekstra komfort. Det kræver selvfølgelig, at man vælger den rigtige fasthed i springmadrassen. På siden sengeguro.dk, der tilbyder forskellige typer senge, kan du finde forskellige vejledninger til, hvordan du vælger den rigtige madras. Der er nogle konkrete retningslinjer, som er vigtige at være opmærksom på:

Du vælger sengens fasthed alt efter, hvad ud vejer:

 

  • Under 75kg: medium fasthed
  • Mellem 75kg og 95kg: fast fasthed
  • Over 95kg: fast fasthed med ekstra fjedrer

 

Det er meget vigtigt, at man vælger den rigtige fasthed, da en for blød seng kan give skader i ryggen.

 

Fordele:

  • Maksimal komfort
  • Forhøjet sengehøjde
  • Flere lag giver forskellige kombinationsmuligheder

 

Ulemper:

  • Forkert valg af lag kan ødelægge komforten

 

Elevationssenge – hvad er de og hvorfor købe dem?

Elevationssenge er meget populære sengetyper for tiden. Det kan skyldes, at vi oftere og oftere bruger meget tid i sengen. Det kan være om aftenen, når man hellere vil sidde i sengen og se din yndlingsserie, fordi det bare er lidt mere hyggeligt end at sidde inden i stuen. Det er bare ikke lige altid, at det er det mest behagelige at sidde i en seng i længere tid, og det er en af årsagerne til, at elevationssenge er blevet populære.

 

Elevationssenge har nemlig en hæve- sænkefunktion i begge ender af sengen, der sørger for, at du kan sidde præcis, som du har lyst til. De kan nemlig indstilles, så formen passer lige efter, hvad din ryg bedst kan lide, når du for eksempel ligger og ser en spændende film.

 

Elevationssenge består desuden af flere forskellige madrasser: to boksmadrasser, en springmadras og en topmadras. Dette giver en høj komfort, så længere sengene er indstillet korrekt. Det er for eksempel vigtigt, at man kun hæver sengen 10-15 minutter inden, man skal sove, og så skal den være fladt indstillet, når man sover.

 

Fordele:

  • Høj komfort
  • Mange indstillingsmuligheder egner sig til længere tids brug

 

Ulemper:

  • Forkert indstilling inden søvnen, kan giver skader i ryg

 

Så hvis du er på udkig efter senge, og du mangler en seng, der skal give dig den bedst mulige komfort eller mange forskellige liggemuligheder, så bør du overveje enten en kontinentalseng eller en elevationsseng. Husk, at vi sover 1/3 af vores tid, og derfor er vores senge en vigtig del af livet.

Om forfatteren

admin administrator