Kimino til kvinder er in

Afadmin

Kimino til kvinder er in

Den japanske kimono kan dateres helt tilbage til 600-700 ad. Oprindeligt blev den udviklet til både mænd og kvinder. Kimonoens design har ikke ændret sig siden dens opfindelse. Den er åben fortil har bredde ærmer og de ærketypiske japanske kimonoer findes kun i en standard størrelse. Kimonoerne bindes altid fra højre mod venstre og er et japansk udtryk for ynde og elegance kombineret med praktisk og anvendeligt.

Kimonoer til forskellige lejligheder

Stofvalget er det som afgør om hvorvidt en kimono er til hverdagsbrug eller til ”fest”. Den typiske hverdags kimono er lavet af bomuld hvor de mere eksotiske til pænt brug er lavet af silke. Selvom snittene er ens så bliver ryggen på kimono til kvinder oftest dekoreret med japansk inspirerede mønstre.

Kimonoer finder vej til den danske kvindes garderobe

Mange danske kvinder er begyndt at åbne øjnene op for bekvemligheden ved at have en eller flere kimonoer.

Der er flere årsager til at dens popularitet er stigende. Den første er at den er utrolig behagelig at have på. De bredde ærmer giver fuld bevægelsesfrihed og samtidig giver den grundet de yndefulde snit ikke et sjusket udtryk, tværtimod. Den stråler af elegance.

Foruden at kimonoen er populær på grund af den praktiske bekvemlighed spiller de stigende varmegrader også en stor rolle. I Danmark har vi kunne mærke at sommeren bliver varmere og varmere og det betyder at det ligeledes bliver mere fugtigt. Her er det skønt for både mænd og kvinder at iklæde sig kimonoer. For selvom man er fuldt påklædt vil man stadig føle at der er luft omkring en, så man ikke koger over i de varme sommermåneder, og der er intet til hinder for at man kommer en eller flere i silke, som man bruger til pænt brug. Det handler blot om hvorvidt man ”tør”.

Har du ikke tidligere ejet en kimono så bør du gøre dig selv den tjeneste at købe en og se om det ikke er noget for dig. Du kan altid starte med en billig bomuldskimono og hvis den viser sig at være et hit kan du altid graduere op en silkekimono.

 

Kilde: https://www.noellafashion.dk/da/toej/toppe/kimono

Om forfatteren

admin administrator