Der skal være risposer til bryllup

Afadmin

Der skal være risposer til bryllup

Ægteskab er noget af det mest fundamentale ting ved vores menneskelighed. Hvis man tror på det guddommelige kan det spores helt tilbage til Adam og Eva, tror man på Darwin så kan ægteskabet spores tilbage til 3.000 år f.k. I Danmark kan det spores tilbage til 1200 tallet hvor det bliver nævnt første gang i lovtekster. Så det er en institution med en del historie bag sig og en del traditioner såsom risposer.

Det fundamentale ved et bryllup udover risposerne

Det fundamentale ved brylluppet er at man lover hinanden troskab og kærlighed. Før i tiden var det ikke så meget et spørgsmål om kærlighed men mere et spørgsmål om bekvemlighed og sikkerhed. For ved at blive gift i de tidligere tider, var man som mand sikret en arving , og som kvinde var man sikret en forsørger. Sidenhen har ægteskabet ændret prioritet til at være et symbol på kærlighed og i takt med at kærligheden har taget over, så er traditionerne blevet flere og flere.

De 10 bryllupstraditioner

 

 1. Noget nyt, noget gammel og noget blåt

Traditionen stammer faktisk fra et engelsk rim og er blevet mainstream i næsten alle større bryllupper. Rimet hedder Something old, something new, something borrowed.

 

 1. Kastemed ris

Ris er et symbol på et frø der spirer ligesom kærligheden. I gamle tid var det også et symbol på frugtbarhed. Derfor er det hyggeligt at man lader traditionen være i værd ved eksempelvis at sætte risposer på bordene til brylluppet.

 

 1. Man kysser brudgommen og bruden

Når den anden part forlader bordet må det modsatte køn kysse den tilbageværende part.

 

 1. Brudeparret skal kysse hinanden under bordet når der bliver trampet.

 

 1. Brudeparret skal kysse hinanden stående på stolene når gæsterne slår på deres bestik.

 

 1. Der skal danses brudevals inden midnat for at bringe held.

 

 1. Når brudevalsen er overstået så er det kutyme at manden klipper tæerne af sine strømper da han ikke længere er på frierfødder.

 

 1. Kvinden går officielt fra at være pige til at være kvinde når hendes slør er klippet i firhold til de gamle traditioner.

 

 1. Kaste brudebuketten
  Der er tradition for at kaste brudebuketten. Den der griber buketten bliver efter traditionen den næste som bliver gift.

 

 1. Manden skal bære kvinden ind i hjemmet efter de er blevet gift.

 

 

Hold traditionerne i hævn

Selvom at man ikke nødvendigvis tror på alle traditionerne har sin berettigelse er det vigtigt at man stadig respekterer dem for der er sikkert mange i selskabet som tror på dem og derfor får de et hyggeligere bryllup hvis man respekterer dem. Eksempelvis med at kaste ris. I dag kaster man ikke ris i samme omfang som man gjorde tidligere.

Hvis man ønsker at gøre noget mere ud af denne del af traditionen kan man købe flotte risposer og dele dem ud i kirken til deltagerne. Så kan de stå udenfor og kaste med ris i flotte poser

Poserne kan også bruges til bordpynt hvor man på den måde ærer traditionen og samtidig pynter. Risposer fås i et væld af forskellige farver så du kan matche bordpynten med risposerne.

Traditioner er ikke alt

Husk det er dit bryllup så traditionerne er ikke alt selvom de er en stor del af brylluppet. Du kan også vælge at plukke og prikke i traditionerne og tage dem du foretrækker. For brylluppet skal være mindeværdigt og forhåbenligt er det det eneste bryllup hvor du skal have hovedrollen i. Derfor bør du gøre noget ekstra ud af det for at du virkelig får det optimale ud af den.

 

Kilde:  https://www.dreamshop2u.dk/Risposer.html


 

Om forfatteren

admin administrator