Domæneguide: sådan kommer du i gang med dit nye domæne

Afadmin

Domæneguide: sådan kommer du i gang med dit nye domæne

Når du skal oprette en hjemmeside, så taler man om, at du skal købe dig et domæne og etablere dette. Domænet er egentlig bare et finere ord for din hjemmeside – eller, med andre ord, den virtuelle plads, som din hjemmeside får på internettet. Denne plads er selvfølgelig ikke bare given fra starten, og der er en række ting du skal foretage dig, for at du kan få projektet med din hjemmeside op at stå. Disse involverer valget af et navn til din hjemmeside, valg af server og køb af domæne.

Lad os starte med navnet. En hjemmesides navn er yderst vigtigt, for det er via dette navn, at rigtig mange brugere kommer til at finde den. Det er også en af de ting, som man lægger mærke til først, og dermed en af de ting, der er mest sigende for hjemmesiden. Du bør derfor tænke grundigt over navnet. Navnet er i denne sammenhæng det samme som domænenavnet, og når du køber dit domæne køber du altså samtidig også den eksklusive ret til hjemmesidenavnet. Dette betyder dog også, at du ikke kan vælge et navn, som andre domæneejere allerede har brugt.

Sådan vælger du navn og opretter dit domæne

Der er vanvittigt mange hjemmesider på verdensplan, og det kan virke fuldstændig umuligt at overskue, om andre har tænkt på det samme domænenavn før dig. Men heldigvis er der flere forskellige hjemmesider, hvor du kan taste det planlagte navn ind, og se, om det allerede er i brug. På den måde kan du lynhurtigt udelukke de muligheder, som allerede er optagede. Således kan du spare kostbar tid, og kan fokusere på næste vigtige punkt på listen – nemlig at vælge din server og dit webhotel.

En server er en nødvendig installation, for at du kan modtage og send information via internettet. For at din hjemmeside overhovedet kan fungere, er du således nødt til at købe en plads på en server. Det er disse pladser, som de såkaldte webhoteller udbyder. Webhotellerne sælger dig på den måde en aktiv plads på internettet, også det som vi allerede har etableret som dit domæne. Der findes mange forskellige former for webhoteller, og det er vigtigt, at du vælger det, som passer bedst til dine behov. En stor hjemmeside kræver en server med mere kapacitet, imens en lille side kræver et minimum af serverplads.

Læs mere om detaljerne online

Nu har du fået en masse informationer, og det hele virker uden tvivl ret så forvirrende. Heldigvis er der endnu mere hjælp at hente, for på samme hjemmesider hvor du kan tjekke om dit domænenavn er taget, kan du heldigvis også læse mere om alle de praktiske omstændigheder. Tjek derfor https://domaeneguide.dk/ ud.

Om forfatteren

admin administrator