Blomster er den bedste gave man kan give til som kvinde

Afadmin

Blomster er den bedste gave man kan give til som kvinde

10007-red-flowers-on-a-tree-branch-pv

Af en eller anden grund, så har blomster længe været noget, som man gav til den kvinde, man elsker. Det er ikke rigtig til at sige, hvor den tradition stammer fra. Først og fremmest, så er blomster flotte, og det kan naturligvis have noget med fænomenet at gøre, men det forklare det ikke alene. Et godt bud er, at det stammer tilbage fra romantikken, hvor naturen fik en ny rolle i kunsten. Naturen var et fænomen, som kunstneren oplevede på en helt ny måde, og noget som man kunne bruge som en metafor, for det man følte inden i. Blomster kunne således bruges som en metafor for, hvor smuk og dejlig en kvinde var. Hvis man gerne vil bruge den metafor, så kan man kigge efter blomster. Mange kvinder vil fortælle, at de slet ikke er til den slags; at det er gammeldags og kønsstereotypt, men giv dem blomster alligevel. De vil i hemmelighed sætte pris på det.

Blomster kan sige undskyld, blomster kan sige god tur eller velkommen tilbage, men blomster siger altid: Jeg elsker dig!

Man giver ofte blomster til den kvinde, man elsker, men de bliver også brugt i mange andre situationer. Hvis folk ligger indlagt på sygehuset for noget, så sender pårørende gerne blomster til dem. Det kan også være ved folks allerførste dag på arbejde. Især i Silkeborg har man en stærk tradition for at give blomster i alle former for situationer. Det skylder højst sandsynligt, at Silkeborg er et sted omringet af fantastisk natur: Gudenåen ligger i nærheden, og Himmelbjerget ligger tæt på. Så blomster betyder meget. Blomster gives også til begravelser, og det skyldes sandsynligvis, at metaforen også står stærkt i denne situation. Blomster er et symbol for livet.

Om forfatteren

admin administrator